Кулеба розповів главі МЗС Ліхтенштейну про проєкти Мінцифри в Україні

Кулеба розповів главі МЗС Ліхтенштейну про проєкти Мінцифри в Україні

Укрінформ
Міністри закордонних справ України Дмитро Кулеба й Князівства Ліхтенштейн Кетрін Еггенбергер висловилися за поглиблення двостороннього співробітництва в економічній та банківській сферах та обговорили обмін досвідом у сфері діджиталізації.

Про це йшлося під час телефонної розмови міністрів, повідомляє пресслужба МЗС України.

"Співрозмовники висловилися за поглиблення двостороннього співробітництва в економічній та банківській сферах. Дмитро Кулеба звернув увагу колеги на проєкти Міністерства цифрової трансформації України, зазначивши, що обмін досвідом наших держав в сфері діджиталізації міг би бути взаємовигідним, враховуючи прагнення Князівства стати Кремнієвою долиною Альп", - ідеться в повідомленні.

Крім того, Кулеба високо оцінив допомогу, яку надає Ліхтенштейн в рамках гуманітарних програм і проєктів розвитку Червоного Хреста в Україні. Зазначається, що ці проєкти координуються принцесою Софією Ліхтенштейнською, яка також є президентом Ліхтенштейнського Червоного Хреста.

У свою чергу очільниця зовнішньополітичного відомства Ліхтенштейну запевнила в незмінності підтримки Князівством територіальної цілісності та суверенітету України та підкреслила тверду позицію своєї держави щодо збереження міжнародних санкцій проти РФ.

Читайте також: В Україні презентували освітній серіал "Цифрові гроші"

Міністри також обговорили ініціативу випуску спільної поштової марки, присвяченої 140-річчю від дня народження Івана М’ясоєдова, відомого українського художника, під чиїм авторством були створені перші поштові марки Князівства Ліхтенштейн.

Як повідомлялося, у 2019 році зовнішньоторговельний оборот з Князівством Ліхтенштейн склав 1,433 млн. дол. США та збільшився у порівнянні з 2018 р. на 8,2 % або 0,11 млн. дол. США. При цьому експорт з України становив – 0.792 млн. дол. США, а імпорт – 0,651 млн. дол. США. Зафіксовано незначне позитивне сальдо + 0,141 млн. дол.

Обсяг інвестицій Ліхтенштейна в економіку України станом на 31.12.2019р. склав 51,08 млн. дол. США, збільшившись протягом року на 2,9 млн. дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-