Депутат від

Депутат від "Голосу" нагадав про 11 днів до зняття санкцій з російських сайтів

Відео
Укрінформ
Народний депутат Роман Лозинський (фракція партії "Голос") передав до Офісу Президента символічний календар, якій веде відлік днів до завершення терміну дії санкцій проти російських соцмереж та інтернет-сервісів.

Відповідний відеоролик Лозинський оприлюднив у Facebook.

"Чому ми тут? Тому що, як ми бачимо, вже лічені дні залишилися до відновлення російської зброї – до відновлення соцмереж, які промиватимуть мізки українцям. І ніхто інший, як сам Президент, несе відповідальність – не лише політичну, а і юридичну, тому що саме указом Президента санкції щодо російських соцмереж мають бути продовжені", - зазначив Лозинський.

Депутат хотів прикріпити принесений календар на стіну ОП, проте працівник поліції попросив його зняти.

"Крім звернення і зареєстрованої постанови, ми передаємо цей календар в Офіс Президента – 11 днів до завершення санкцій. Президент Володимир Зеленський, пам'ятайте про це – саме ця кількість днів залишилася вам для того, щоб продовжити санкції проти російських соцмереж, а також інших 1500 російських сервісів", - сказав Лозинський.

Як повідомлялось, 10 квітня СБУ внесла пропозиції РНБО щодо продовження заборони російських соцмереж ще на 3 роки.

За словами голови СБУ Івана Баканова, він ініціював подальшу заборону не лише мереж "Вконтакте" та "Одноклассники", а й сервісів "Яндекс", "Mail.ru", "Доктор Веб", "Касперский", "1С" і "Парус".

Читайте також: Депутат закликає продовжити заборону "Одноклассников" і "ВКонтакте"

У травні 2017 року Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про санкції на три роки щодо російської інтернет-компанії "Яндекс", а також Mail.Ru Group, соцмереж "Вконтакте" та "Одноклассники".

Указ був мотивований тим, що, за даними СБУ, російські спецслужби ведуть гібридну війну проти населення України, використовуючи у своїх спеціальних операціях ці інтернет-ресурси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-