Росія роздає паспорти на Донбасі, щоб зберегти свій контроль – Україна в ОБСЄ

Росія роздає паспорти на Донбасі, щоб зберегти свій контроль – Україна в ОБСЄ

Укрінформ
Росія продовжує роздавати свої паспорти на окупованому українському Донбасі, щоб потім використати наявність "російських громадян" для збереження контролю над цією територією.

Про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час онлайн-засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, 30 квітня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Росія також продовжує роздавати паспорти жителям окупованих районів Донбасу для того, щоб використовувати російських громадян у якості приводу для збереження свого контролю над відповідною територією", - заявив він.

Читайте також: Штати нагадали Росії, скільки ще міжнародні санкції діятимуть проти неї

Дипломат поінформував, що нещодавні поправки до російського законодавства скасували державну плату, яка повинна сплачуватися заявниками за такі паспорти, як і скасували вимогу п'ятирічного постійного проживання для всіх громадян України (а також трьох інших країн) на території РФ.

Читайте також: Україна в ОБСЄ закликає змусити Росію виконати наказ ООН щодо Меджлісу

Очільник місії України при ОБСЄ закликав РФ припинити незаконну окупацію Криму, мілітаризацію Чорного та Азовського морів, а також зупинити агресію проти України, в тому числі шляхом виведення її збройних формувань з тимчасово окупованих територій України та повного виконання зобов’язань у рамках Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-