Кулеба назвав пріоритет України у зовнішній політиці

Кулеба назвав пріоритет України у зовнішній політиці

Укрінформ
Нині слушний час для переходу до більшої активності у побудовуванні відносин з країнами Азійсько-Тихоокеанського регіону, якому Україна надаватиме пріоритет у своїй зовнішній політиці.

Про це йдеться в статті міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби для видання The Diplomat.

«Справді, ми хочемо вітати більше Азії в Україні, а також більше бачити України в Азії. Останні події спонукають усіх нас переосмислити поняття «international business as usual» («міжнародний бізнес як зазвичай» - ред.) та шукати нові рішення й розвивати нові надійні довгострокові партнерські відносини», - написав Кулеба.

Він переконаний, що Україна має всі передумови стати важливою сполучною ланкою між ЄС та Азією.

«Шлях України до інтеграції в Європейський Союз залишається незмінним, і ми маємо намір продовжувати зміцнювати трансатлантичні зв'язки. Бачу, що нова швидкість партнерства з Азією є природною і доповнює наші європейські прагнення. Ідея полягає в тому, щоб стати важливою сполучною ланкою економічних зв'язків між Європейським Союзом та Азією», - йдеться в статті.

Читайте також: Рада закликає парламенти світу засудити збройну агресію РФ в Україні

З 2016 року торгівля товарами та послугами Україна-АСЕАН зросла майже на 45%, експорт України - на 48%.

«І все-таки я щиро вірю, що нинішні показники не відповідають існуючому потенціалу. Україна та АСЕАН можуть природно доповнювати економіку один одного, скориставшись ІТ та сільськогосподарським потенціалом», - зазначив Кулеба.

Як приклад успішної співпраці він наводить відносини України з Сінгапуром, де за останні три роки двостороння торгівля зросла в чотири рази.

«Посольства України в Індонезії, Малайзії, Таїланді, Сінгапурі та В'єтнамі забезпечують міцну основу для поглиблення наших відносин з АСЕАН у сфері торгівлі, інвестицій та туризму. Минулого року кількість туристів з Південно-Східної Азії в Україну зросла, і я знаю, що українцям завжди раді у цій частині світу», - повідомив міністр.

Він переконаний, що зміни, які відбуваються у світі через пандемію коронавірусу - слушний час для всіх країн переглянути власні вразливі місця, працювати над забезпеченням безперебійного постачання, підтримкою малих та середніх підприємств, допомогою громадянам у пошуку роботи та розвитку бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-