Законопроєкт

Законопроєкт "Про медіа" направили на повторне перше читання

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики вирішив направити на повторне перше читання законопроєкт №2693 «Про медіа».

Про це повідомила заступник голови комітету Євгенія Кравчук (фракція «Слуга народу») на своїй сторінці у Facebook за результатами засідання комітету, що відбулося 30 квітня.

«Про перегляд висновку Комітету до проєкту закону про медіа №2693. Навіть тільки за час карантину вдалося провести низку робочих сесій, зокрема в рамках співпраці з Радою Європи. Ми отримали значну кількість слушних пропозицій, особливо щодо регулювання онлайн-медіа та платформ спільного доступу. На 70-80% наявний проєкт знаходить схвалення у експертів, решта – простір для доопрацювання. Приємно, до речі, що нашим позитивним досвідом зацікавилася (низка - ред.) європейських країн (Велика Британія, Литва та ін.), які зараз також займаються розробкою аналогічного законодавства. Комітет вирішив затвердити новий висновок по законопроєкту та направити його на повторне перше читання. Робота триває», – зазначила Кравчук.

Читайте також: Раді пропонують визнати незадовільною роботу Нацради за 2019 рік

Як повідомляв Укрінформ, 5 лютого гуманітарний комітет рекомендував Раді ухвалити в першому читанні законопроєкт №2693 «Про медіа», який складається зі 124 статей.

Законопроєкт «Про медіа», зареєстрований у Верховній Раді 27 грудня 2019 року, пропонує запровадити спільне регулювання у сфері медіа як поєднання функцій та засобів державного регулювання та галузевого саморегулювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-