"Слуга народу" пропонує наступного тижня провести дві позачергові Ради

Укрінформ
Депутатська фракція політичної партії «Слуга народу» пропонує наступного тижня провести два позачергових пленарних засідання Верховної Ради.

Про це заявив перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко під час погоджувальної ради парламенту 30 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша фракція погоджується з тим, що нам потрібно напрацьовувати механізми виходу з карантину. Ми бачимо, що цього тижня у нас позачергове засідання скликане силами депутатів, вже без часті Президента – це добрий знак. Ми пропонуємо далі так рухатися: наступного тижня, можливо, спробувати зробити не одне, а два позачергових засідання, щоб переходити в режим, схожий на пленарний. І, пам’ятаючи зміни до календарного плану, щойно буде можливість у зв’язку з карантином нам їх переголосувати і повернути Верховну Раду у нормальне русло календарного плану», – пояснив Корнієнко.

Читайте також: У комітеті ВР пояснили, чому "завернули" програму діяльності уряду

При цьому в «Слузі народу» пропонують два тижні після завершення карантину зробити пленарними, щоб надолужити розгляд питань, передбачених порядком денним третьої сесії.

«Звичайно, ми воліли би, якщо карантин завершиться в середині травня, то кілька тижнів зробити пленарними, можливо, два тижні, щоб надолужити ті закони, які ми пропустили. Звичайно, не забуваючи про роботу з виборцями, якщо буде така можливість у зв’язку з карантином», – додав Корнієнко.

Як повідомлялося, уряд з 12 березня запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Зокрема, було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

Спочатку карантин було запроваджено до 3 квітня, а потім продовжено до 24 квітня. А 22 квітня Кабмін продовжив карантин до 11 травня включно.

Із 28 березня Україна повністю закрила кордон для регулярного сполучення, зокрема авіаційного.

27 квітня представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан поінформував, що Кабінет Міністрів України планує протягом тижня представити деталізований план поетапного виходу з карантину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-