Кабмін опублікував розпорядження щодо призначення керівників ДПС та Держаудитслужби

Кабмін опублікував розпорядження щодо призначення керівників ДПС та Держаудитслужби

Укрінформ
Кабінет Міністрів опублікував розпорядження про призначення Олексія Любченка головою Державної податкової служби та Геннадія Пліса головою Держаудитслужби.

Відповідні документи від 29 квітня опубліковані на Урядовому порталі.

Згідно з розпорядженням № 465-р Любченка призначено Головою Державної податкової служби України з 30 квітня 2020 року шляхом укладення контракту про проходження державної служби на період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Іншим розпорядженням № 466-р Геннадія Пліса призначено головою Державної аудиторської служби України з 30 квітня 2020 р. шляхом укладення контракту про проходження державної служби на період дії карантину.

Читайте також: ДПС: Найбільші недонадходження до бюджету - від ренти на газ та акцизу з електроенергії

Любченко в 1999-2003 роках працював першим заступником голови податкової адміністрації в Кіровоградській області, а з 2003 по 2005 рік очолював податкову адміністрацію Черкаської області. Він був і заступником голови Кіровоградської ОДА.

У 2009-2011 роках Любченко обіймав посаду заступника голови Державної податкової адміністрації. У 2012−2014 роках був помічником народного депутата Віктора Тимошенка.

Пліс був заступником міністра фінансів в уряді Олексія Гончарука.

Як повідомлялося, уряд на засіданні 29 квітня призначив Олексія Любченка головою Державної податкової служби та Геннадія Пліса головою Держаудитслужби.

На позачерговому засіданні 24 квітня звільнив голову Державної податкової служби Сергія Верланова та голову Державної митної служби Максима Нефьодова.

Читайте також: Суд відкрив провадження у справі щодо скасування конкурсу на посаду голови Податкової

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що вони втратили довіру людей і мусили піти з посад. Натомість Верланов заявив, що вважає своє звільнення політичним рішенням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-