Захід міг би пов’язати можливу допомогу Росії з її кроками щодо України – експерт

Захід міг би пов’язати можливу допомогу Росії з її кроками щодо України – експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Росія серйозно постраждала від епідемії коронавірусу та потребує допомоги, надання якої можна було би спробувати ув’язати з поведінкою Кремля щодо України.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловила старший експерт з питань Східної Європи та європейського сусідства програми Europas Zukunft (Майбутнє Європи) Фонду Бертельсмана Міріам Космел.

«Варто було б спробувати використати потенційну потребу Росії в допомозі та ув’язати пропозиції підтримки з конкретними вимогами щодо до її дій та намагань впливу в Україні», - каже експерт.

Росія, за її словами, безумовно, зазнала великих втрат через спалах COVID-19, але, на думку експерта, не можна розраховувати, що це призведе до зміни російської політики щодо окупації України?

«Можна на це сподіватися, але не робити на це ставку», - зауважує Космел.

Читайте також: Росія не змінила поведінку на Донбасі попри обвал цін на нафту і COVID-19 – депутат Бундестагу

Від віртуальної зустрічі міністрів «нормандського формату» 30 квітня вона очікує «певних, але не важливих подальших кроків». Досягнути дійсно важливих речей буде можливо лише на наступному саміті. Втім, до такої зустрічі, на вищому рівні, за оцінкою Космел, «ще дуже далеко», оскільки поки що мало що реалізовано з того, що було погоджено в Парижі в грудні 2019 року, окрім обміну полоненими, що, втім, звичайно ж, дуже важливо.

Бентежить експерта те, що перемир’я порушується знову й знову. Ще більше погіршує і без того складну ситуацію блокування роботи СММ ватажками «ЛДНР», а також блокування пересування цивільних осіб на контактній лінії обома сторонами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-