Словаччина сприятиме отриманню Україною статусу партнера розширених можливостей НАТО – МЗС

Словаччина сприятиме отриманню Україною статусу партнера розширених можливостей НАТО – МЗС

Укрінформ
Міністр закордонних та європейських справ Словаччини Іван Корчок у телефонній розмові запевнив українського колегу Дмитра Кулебу, що Словаччина сприятиме отриманню Україною статусу партнера розширених можливостей НАТО.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Зазначається, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у телефонній розмові привітав нового міністра закордонних та європейських справ Словаччини Івана Корчока з призначенням на посаду.

«Іван Корчок запевнив у подальшій підтримці Словаччиною територіальної цілісності та суверенітету України, європейського та євроатлантичного вибору нашої держави. За його словами, Словаччина сприятиме отриманню Україною статусу партнера розширених можливостей НАТО», - йдеться у повідомленні.

Словацький міністр також запевнив, що Україна буде у пріоритеті політики нового словацького уряду.

Співрозмовники обмінялися думками щодо ситуації на сході України, російської агресії, що триває, динаміки процесу мирного врегулювання у форматі Нормандської четвірки та переговорів у Мінську.

Читайте також: Кулеба прокоментував повідомлення ЗМІ про "меморандум" від Ірану

Глава МЗС України запросив словацького колегу відвідати Україну щойно візити стануть можливими. Іван Корчок радо прийняв запрошення.

Кулеба окремо подякував колезі за рішення Словаччини разом з іншими представниками Вишеградської групи запровадити V4EastSolidarity program для допомоги Україні та іншим країнам-учасницям Східного партнерства.

Як поінформували в МЗС, Іван Корчок став новим міністром закордонних та європейських справ Словаччини 8 квітня. Він був призначений пізніше за інших членів нового уряду Словаччини на чолі з Ігорем Матовичем, оскільки перебував на 14-денному карантині після повернення зі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-