Україна не веде прямих переговорів з окупаційною владою на Донбасі – Кулеба

Україна не веде прямих переговорів з окупаційною владою на Донбасі – Кулеба

Укрінформ
Попри намагання Росії нав'язати Україні прямий діалог з представниками так званих "ЛДНР" та спроб Москви виступити в ролі посередника, офіційний Київ не підтримує такого формату й наголошує, що Росія є стороною конфлікту.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час прямого включення в четвер, організованого Atlantic Council, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Росія закликає Україну увійти в прямий діалог з так званими Донецькою і Луганською народними республіками, як вона це робила у 2014 році. Зі свого боку, ми не встановлюємо прямого діалогу з вищезгаданими утвореннями", - підкреслив міністр.

Він зауважив, що Тристороння контактна група тому і називається тристоронньою, оскільки до її складу входять Україна, Росія і ОБСЄ.

"І звичайно, ми розглядаємо Росію як сторону конфлікту, а не як посередника, координатора чи в будь-якій іншій якості", - наголосив глава українського МЗС.

Читайте також: Україна готова до поглиблення співпраці у рамках "Східного партнерства" - Кулеба

Водночас, у відповідь на запитання ведучої, що змінилося в політиці урегулювання за останній час, Кулеба зазначив, що не спостерігає будь-яких особливих змін у політиці України відносно Росії та навпаки.

"Ми обговорюємо ті самі речі, що були предметом розмови у 2014 році. На мою думку, основні наративи досі зберігаються", - зазначив він.

Читайте також: Звільнення не пізніше Великодня: Мінська група домовилася про списки - ОП

У цьому контексті він повідомив, що одним із основних, принаймні для української сторони, наразі залишається питання звільнення українських заручників у форматі обміну полоненими.

Як повідомляв Укрінформ, 6-8 квітня відбулися чергові зустрічі Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференцій, під час яких сторони досягли принципової домовленості про наступний етап обміну утримуваними особами найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-