Пентагон запевнив Україну в підтримці

Пентагон запевнив Україну в підтримці

Укрінформ
Сполучені Штати підтримують Україну в її зусиллях зміцнити систему безпеки й оборони на тлі російської агресії та виступають за посилення ролі в цьому процесі європейських союзників.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону за результатами розмови міністрів оборони США й України, що відбулася в середу.

"Марк Еспер привітав міністра Тарана з його недавнім призначенням на посаду міністра оборони й наголосив на підтримці з боку США в процесі посилення можливостей українських сил для більш ефективної оборони проти російської агресії", - підкреслили в Пентагоні.

При цьому зазначається, що розмова була націлена на "зміцнення стратегічного партнерства між США й Україною, а також обміну поглядами щодо кризи в період пандемії COVID-19".

Міністр оборони США, крім того, наголосив на необхідності європейських союзників "зміцнити їхню підтримку в питаннях безпеки України".

Читайте також: У НАТО повідомили подробиці нових ініціатив щодо України та Грузії

Водночас, в Пентагоні повідомили, що міністр оборони України Андрій Таран, зі свого боку, підтвердив прихильність України до трансформації оборонного сектору згідно з принципами й стандартами НАТО.

"Міністр Еспер високо оцінив останній прогрес України в оборонних реформах та закликав Андрія Тарана "зберігати імпульс", спрямований на досягнення більш безпечної та демократичної України", - зауважили в Міністерстві оборони США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-