"Євросолідарність" пропонує альтернативний проєкт змін до бюджету

Укрінформ
Представники фракції "Європейська солідарність" внесли альтернативний проєкт змін до Державного бюджету (№3279-1).

Про це повідомив член фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко у Facebook.

"Разом з Вікторією Сюмар та Іриною Фріз підготували альтернативні кабмінівським зміни до бюджету України. Тиждень тому уряд презентував свій варіант бюджету: культура, ветерани, наука, освіта, інфраструктура, місцеві вибори — все це скорочувалось, а витрати на силовиків чи чиновників навпаки — збільшувались або зазнали несуттєвих змін. Разом з колегами ми підготували альтернативні зміни: зберегли повне фінансування фонду для боротьби з коронавірусом, але урізали фінансування силовиків та чиновників", - написав Гончаренко.

Так, депутати від "Євросолідарності" пропонують скоротити видатки на Апарат Верховної Ради на 348 млн, обслуговування Офісу Президента України - на 310 млн, на Апарат державного управління справами - на 445 млн, Офіс генерального прокурора - на 1 млрд 126 млн, Міністерство внутрішніх справ України - на 7 млрд, Національне антикорупційне бюро України - на 314 млн.

Натомість пропонується зберегти фінансування в повному обсязі Державного агентства України з питань кіно, Українського інституту книги, Українського культурного фонду, Інституту національної пам’яті, Державного фонду регіонального розвитку, Програми з підтримки науки та Програми з підтримки ветеранів.

Читайте також: Разумков сказав, коли може відбутися наступне позачергове засідання Ради

Як повідомлялося, Верховна Рада 30 березня направила зміни до держбюджету на 2020 рік, якими пропонувалося скоротити дохідну частину на 122,9 млрд грн, а видаткову - збільшити на 79,2 млрд грн, на повторне перше читання.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв за тиждень представити новий проєкт змін до держбюджету.

Свої пропозиції змін до бюджету презентувала також фракція "Голос".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-