Позачергова Рада: боротьба з коронавірусом і призначення нових міністрів

Позачергова Рада: боротьба з коронавірусом і призначення нових міністрів

Відео
Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив позачергове засідання парламенту в понеділок, 30 березня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як повідомляв Укрінформ, на позачерговому засіданні першим питанням планується ухвалення законопроєкту №3268 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)".

Також планується внести зміни до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019) (законопроєкт №3275).

Народні депутати мають намір ухвалити урядовий законопроєкт №3271 щодо криміналізації вивезення (пересилання) через митний кордон України товарів протиепідемічного призначення.

Порядок денний також передбачає розгляд законопроєкту №3276 про внесення зміни до Перехідних положень Кримінального процесуального кодексу щодо особливостей судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні та розгляду окремих питань під час судового провадження на період карантину, встановленого Кабінетом міністрів з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID 19).

Читайте також: Рада готова екстрено збиратися щоразу, як буде треба - Стефанчук

Крім того, планується внесення змін до закону "Про комітети Верховної Ради України". Так, законопроєкт №3277 передбачає особливості організації роботи органів Верховної Ради в умовах карантину шляхом проведення засідань парламентських комітетів у режимі відеоконференції.

Проєктом постанови №3278 "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про деякі питання організації роботи Верховної Ради України на період дії карантину в Україні" передбачає, що впродовж дії карантину, встановленого Кабінетом міністрів, і до його завершення, Верховна Рада працюватиме у режимі роботи в комітетах, комісіях і депутатських фракціях (депутатських групах).

Також планується внесення змін до державного бюджету України на 2020 рік (законопроєкт №3279).

Крім того, на позачерговому засіданні 30 березня передбачено розгляд кадрових питань Кабінету міністрів.

Так, заплановано звільнення Ігоря Уманського з посади міністра фінансів та Іллі Ємця – з посади міністра охорони здоров'я.

Натомість, пропонується призначити на посаду міністра фінансів Сергія Марченка, а на посаду міністра охорони здоров'я – Максима Степанова.

Водночас, планується призначити Ольгу Буславець міністром енергетики та захисту довкілля.

Крім того, порядком денним передбачено скоротити термін подачі альтернативних законопроєктів до проєкту закону щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності" (№3260).

Відразу після цього розпочнеться ще одне позачергове засідання Верховної Ради для ухвалення законопроєкту №3254, який передбачає внесення зміни до закону "Про Державний бюджет України на 2020 рік" щодо безперервного забезпечення харчування військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-