Зеленський провів телефонну розмову з очільницею МВФ Георгієвою

Зеленський провів телефонну розмову з очільницею МВФ Георгієвою

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою щодо співпраці України з МВФ.

Про це інформує сайт глави держави.

"Сторони обговорили фінансово-економічну ситуацію в Україні у зв’язку з поширенням коронавірусу. Володимир Зеленський поінформував очільницю Міжнародного валютного фонду про стан справ у нашій країні та заходи, вжиті для запобігання поширенню COVID-19", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, співрозмовники обговорили розширення програми співпраці України з МВФ для підтримки подальших реформ у нашій країні та подолання викликів, що стоять перед українською економікою у зв’язку з поширенням коронавірусу, а також кроки до імплементації цієї програми.

"Ми обговорили збільшення суми підтримки України з боку Фонду в час великих викликів для економіки, пов’язаних зі світовою пандемією. Україна свідома, що сьогодні потрібно діяти активно та швидко, щоб мінімізувати негативний вплив пандемії та пов’язаних з нею обмежень на економіку й добробут громадян", – наголосив Володимир Зеленський.

Читайте також: МВФ готовий продовжити співпрацю з новим урядом України

Зі свого боку директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва у Twitter назвала розмову "дуже конструктивною".

"Провела сьогодні дуже конструктивну розмову з Президентом України Володимиром Зеленським, висловила нашу підтримку Україні в той час як країна протистоїть величезним викликам, спричиненим COVID-19", - написала глава МВФ.

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що українська сторона готує звернення до МВФ стосовно надання фінансової підтримки для подолання наслідків пандемії коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-