Міноборони повідомило Британії та Канаді п’ять своїх пріоритетів

Міноборони повідомило Британії та Канаді п’ять своїх пріоритетів

Фото
Укрінформ
Міністр оборони України Андрій Таран запевнив послів Великої Британії Мелінду Сіммонс та Канади Ларису Галадзу у продовженні курсу на євроатлантичну інтеграцію України.

Про це повідомляє Міноборони.

"Під час заходу міністр оборони України наголосив на продовженні курсу інтеграції в Євроатлантичний простір та зазначив, що це є необхідним компонентом для посилення спроможностей Збройних сил", - ідеться у повідомленні.

Таран поінформував іноземних дипломатів про п’ять пріоритетних цілей діяльності МОУ. Це, зокрема, технологічна модернізація систем озброєння, робота з підвищення професіоналізму у Збройних силах, створення гідних умов для проходження військової служби, соціальний захист військовослужбовців та підвищення рівня здатності ЗСУ взаємодіяти з силами Альянсу для просування на шляху до вступу у НАТО.

Читайте також: Українські військові уповноважені давати відсіч окупантам на Донбасі — Зеленський

Міністр підкреслив, що ці завдання досягатимуться шляхом вироблення та втілення адекватної воєнним загрозам державної політики та ефективного оборонного менеджменту. "Ми налаштовані на продовження оборонної реформи з новими силами, енергією, впевненістю та оптимізмом. Пріоритети діяльності Міноборони України спрямовані на досягнення взаємосумісності у ключових сферах діяльності з Альянсом", сказав він.

Сторони обговорили перспективні напрямки співробітництва у військово-технічній та оборонно-промисловій галузях з метою нарощування оперативних спроможностей ЗСУ та розвитку оборонної інфраструктури України.

Глави дипломатичних представництв Канади та Великої Британії запевнили міністра оборони України у продовженні всебічної підтримки. Вони також запропонували проводити узгоджену інформаційну кампанію, спрямовану на підтримку євроатлантичних прагнень України, особливо в контексті того, що Посольства Канади та Великої Британії є контактними посольствами Альянсу в Україні.

Таран подякував іноземним партнерам за послідовну підтримку ЗСУ щодо захисту незалежності та територіальної цілісності України, відзначивши успішність тренувальних місій «ORBITAL» (Велика Британія) та «UNIFIRE» (Канада).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-