Рада узгодила норми права із законом

Рада узгодила норми права із законом "Про запобігання корупції"

Укрінформ
Верховна Рада на позачерговому засіданні у середу, 4 березня, ухвалила в закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям закону України "Про запобігання корупції" (№2500).

Законопроєкт підтримали 280 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як ідеться в пояснювальній записці, метою прийняття законопроєкту є приведення положень законодавства до норм чинного закону України "Про запобігання корупції".

Законопроєктом вносяться зміни до деяких законодавчих актів, у яких містяться посилання, а також використовується термінологія закону, що втратив чинність.

Зазначається, що його прийняття зумовлене необхідністю внесення змін до чинного законодавства у зв'язку з ухваленням закону "Про запобігання корупції". Так, у текстах окремих законів та законодавчих актів містяться бланкетні норми, що відсилають до положень закону "Про засади запобігання і протидії корупції", який утратив чинність.

Читайте також: З вересня до суду передали понад 760 справ щодо корупції — Рябошапка

Таким чином, ухвалення законопроєкту "Про внесення змін до закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям закону України "Про запобігання корупції" необхідне для запобігання виникненню законодавчих колізій та забезпечення принципу правової визначеності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-