Порошенко: Путін – куди більша небезпека, ніж коронавірус

Порошенко: Путін – куди більша небезпека, ніж коронавірус

Укрінформ
П'ятий президент України Петро Порошенко наголосив, що президент РФ Володимир Путін – "куди більша небезпека, ніж коронавірус", та закликав українську владу відреагувати на резонансне інтерв'ю Путіна і його висловлювання щодо України.

Про це він написав у Facebook.

"Володимир Путін – дуже небезпечний ворог України. І його мета – забрати не лише українську землю, а й українську душу. Для того, аби переконатися, що мир з Україною не входить в його плани, не треба зазирати йому в очі. Достатньо послухати, що він говорить", - зазначив він.

За словами Порошенка, "Путін вважає, що української мови не має існувати. Що української нації не має існувати, що ми з ним – один народ, така собі покалічена західними впливами гілка росіян. Путін вважає, що православна церква має бути тільки Московського патріархату".

"Це означає тільки одне – Україні життєво необхідні власні армія, власна мова і своя церква. Отже, ми все зробили правильно. Шкода, що нинішня влада занурилася у прикладну вірусологію і традиційно мовчки пропускає атаки Путіна. Путін – куди більша небезпека, ніж коронавірус. Тому закликаю владу у цій ситуації не мовчати", - зазначив експрезидент.

Читайте також: Яценюк вкотре нагадав Путіну: Ми - не "единый народ"

Як повідомлялося, Путін в нещодавньому інтерв'ю журналісту Андрію Ванденку зробив кілька резонансних заяв щодо України, які стосувалися його погляду на походження українців, української мови, церкви, а також ролі Польщі та Австрії у творенні української ідентичності.

Зокрема, Путін вважає, що до 13-го століття в українців та росіян нібито не було жодної різниці у мові. "І тільки в результаті полонізації у тієї частини українців, яка жила під владою Речі Посполитої, десь, по-моєму, в 16-му столітті, з'явилися перші відмінності", - стверджує Путін.

Читайте також: Порошенко про бій в ООС: Такий мир Путін готовий надати Україні

Він також поскаржився на спроби "розділити" Російську православну церкву. "Навіщо було руйнувати єдність РПЦ? Ви знаєте, що ця самостійність УПЦ Московського патріархату - вона насправді повна. Вона була повна з точки зору обрання ієрархів УПЦ МП", - заявив Путін. Водночас єдиним зв'язком УПЦ МП та РПЦ було, за його словами, поминання патріарха Кирила всіма священниками під час богослужінь.

У своєму інтерв'ю Путін також розповів про нібито вплив на творення української ідентичності австрійських спецслужб напередодні Першої світової війни, щоб послабити Росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-