Британія про слова російського посла в ООН: Брехня, загорнута у казкову вигадку

Британія про слова російського посла в ООН: Брехня, загорнута у казкову вигадку

Укрінформ
Постійний представник РФ у ООН Василь Небензя під час засідання Ради безпеки ООН говорив переважно неправду.

Про це заявила Постійна представниця Британії в ООН Карен Пірс під час того ж засідання Радбезу у Нью-Йорку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Російський посол довго говорив про неспроможність інших виконати власні зобов’язання, відповідно до Мінських угод. Його слова були переважно неправдою, загорнутою у видумку в казці”, - сказала Пірс.

Читайте також: Британія: Єдина мета Росії в Україні — підрив суверенітету

Вона додала, що російська позиція стосовно необхідності проведення на Донбасі місцевих виборів з метою відкриття шляху до надання частинам регіону спеціального статусу є правильною, однак вимагає суттєвих уточнень.

“Ці місцеві вибори можуть відбутися лише за належних умов, до яких належить: всеохопне припинення вогню, безперешкодний доступ СММ ОБСЄ та виведення іноземних підрозділів. Це дуже відрізняється від сучасного стану”, - зазначила дипломат.

Читайте також: Кислиця: Росія утримує на сході України військо, більше за армії деяких країн ЄС

Пірс також закликала Росію негайно відмовитися від практики надсилання так званих “гуманітарних конвоїв”, які не проходять жодної інспекції, натомість зосередившись на полегшенні безпечного доставлення міжнародної допомоги, “ґрунтуючись на міжнародних механізмах, визначених у Мінських угодах”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-