Гербст: Обидва

Гербст: Обидва "Мінська" мають недоліки, але вони потрібні для санкцій

Укрінформ
І перші Мінські угоди, і другі мають значні недоліки, але вони потрібні Україні, бо роблять можливими санкції, які накладають на Росію інші країни.

Про це посол США в Україні 2003-2006 роках, почесний президент Українсько-американського університету Конкордія Джон Гербст заявив у інтерв’ю "Радіо НВ", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мінські угоди, обидві, мають великі недоліки, і я розумію невдоволення української сторони з цим договором. Але, не дивлячись на недоліки, “Мінськ” - він якраз потрібен для санкцій. Тому що Євросоюз наполягає на тому, що Росія має все робити за цими угодами, і, якщо Росія цього не робить, то Європа має накласти санкції. Звісно, вони і наклали, і наразі кожен рік наново їх роблять, і тому вже майже 6 років Росія під санкціями — саме через їх агресію на Донбасі. І з цієї точки зору Мінськ Україні потрібен”, - сказав Гербст.

Читайте також: Росія не виконала жодного зобов'язання щодо безпеки на Донбасі – США в ОБСЄ

Як повідомлялося, у липні 2014 року Європейський Союз запровадив економічні санкції проти Росії за незаконну анексію Криму та дії з дестабілізації на сході України. У вересні 2014 року ці санкції посилили.

У березні 2015 року Європейська рада пов’язала дію обмежувальних заходів із невиконанням Росією Мінських домовленостей. Відтоді щопівроку ЄС розглядає питання про продовження економічних санкцій проти РФ.

Фото: https://pinchukartcentre.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-