Зеленський запросив Папу Франциска до України

Зеленський запросив Папу Франциска до України

Укрінформ
У Ватикані відбулася аудієнція Президента України Володимира Зеленського та першої леді Олени Зеленської з Його Святістю Папою Франциском.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Зазначається, що Президент наголосив на важливій ролі, яку Святий Престол міг би відіграти у принесенні миру на українську землю.

«Головне, про що ми говорили, – це мир. Він навіть назвав мене «Президентом миру» – ось такий у мене зараз імідж у Європі», – зауважив Зеленський після аудієнції.

Також глава Української держави та Його Святість обговорили гуманітарні ініціативи для допомоги дітям і захисту довкілля.

«Безмежно вдячний Його Святості за ініціативу «Папа для України», що допомогла 900 тисячам українців, які постраждали на Донбасі», – наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський попросив Папу Римського допомогти зі звільненням полонених українців

Він також підкреслив, що українські церкви відіграють надзвичайно важливу роль у поширенні правди та розвитку суспільства.

Президент зазначив, що Його Святість Папу Франциска дуже чекають в Україні, де він має надзвичайно велику підтримку та довіру.

«Я його запросив в Україну. Я впевнений, що він буде в Україні – не тільки в столиці. Я сказав, що для того, щоб до кінця зрозуміти, що у нас відбувається на сході, треба їхати на схід», – резюмував Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні розпочався офіційний візит Президента України Володимира Зеленського до Ватикану, в рамках якого передбачена аудієнція глави держави з Папою Римським Франциском.

Фото: пресслужба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-