Гончарук прокоментував затримання чиновника Кабміну на хабарі

Гончарук прокоментував затримання чиновника Кабміну на хабарі

Укрінформ
Прем'єр-міністр Олексій Гончарук написав про спільний успішний захід оперативників Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції та ДБР, які затримали начальника управління Секретаріату Кабінетів міністрів за вимагання та отримання від підприємця 2 мільйонів гривень хабаря.

Про це він поінформував у своєму Telegram-каналі.

"Щойно оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіціі спільно з ДБР затримали начальника управління Секретаріату Кабінету Міністрів України за вимагання та отримання від підприємця неправомірної вигоди у розмірі 2 мільйонів гривень. Держслужбовця та його посередника затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру за ч. 3. ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії", - йдеться у дописі.

Читайте також: Голова Держрезерву сам заявив про спробу дати йому хабаря - Милованов

Гончарук зазначив, що у жовтні 2019 року "Уряд створив новий міжрегіональний підрозділ Національної поліції — Департамент стратегічних розслідувань. Його мета — зниження рівня злочинності по всій території України, системна боротьба з організованими формами злочинності, злочинними організаціями, кримінальними авторитетами і "злодіями в законі". Вдячний оперативникам ДСР за злагоджену та професійну роботу".

Очільник уряду також додав, що "корупціонерам, які вимагають гроші від бізнесу, не місце в органах державної влади".

Як раніше повідомляв Укрінформ, слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, затримали начальника одного з Управлінь Секретаріату Кабінету міністрів України за вимагання та одержання 2,5 млн грн хабаря. «Відкат» призначався за безперешкодне підписання актів виконаних робіт по відновленню фасадів Будинку Уряду України та відкликання судових позовів до підрядника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-