Гончарук не має сумніву, що спроби скомпрометувати Кабмін повторяться

Гончарук не має сумніву, що спроби скомпрометувати Кабмін повторяться

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук не сумнівається в тому, що спроби скомпрометувати уряд повторюватимуться.

Про це він сказав журналістам після Українського сніданку в Давосі, організованого Фондом Віктора Пінчука, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Уряд зараз бореться із корупцією. Кожен день ми відчуваємо тиск і протидію різним крокам, бачимо намагання скомпрометувати, змусити наших міністрів, високопосадовців припинити цю роботу. Тому я переконаний у тому, що такі провокації будуть продовжуватися”, - сказав Гончарук.

Він укотре назвав загрозою національній безпеці України факт того, що його прослуховували.

“Якщо в країні вільно прослуховуються наради уряду або інших найвищих органів державної влади, це точно свідчить про те, що рядовий, пересічний українець також не захищений. В таких умовах жоден українець не може відчувати себе захищеним”, - наголосив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Гончарук запевняє, що відставок в уряді не буде: Це чутки

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Олексій Гончарук написав заяву про відставку і передав її Президенту з правом внесення на розгляд Верховної Ради.

Президент Володимир Зеленський розглянув звернення Олексія Гончарука про відставку з посади Прем’єр-міністра і вирішив дати шанс уряду за умови виконання ряду умов.

15 січня на YouTube-каналі "Як обдурити президента" був опублікований аудіозапис нібито розмови Гончарука із заступником голови Національного банку України Катериною Рожковою та міністром фінансів Оксаною Маркаровою. На аудіозаписі людина з голосом, схожим на голос Гончарука, говорить про те, що у Президента дуже примітивне розуміння економічних процесів.

Пізніше Гончарук y Facebook заявив, що злиті у мережу файли змонтовані з фрагментів записів нарад в уряді: "Їх зміст штучно створює уявлення, ніби я і моя команда не поважаємо Президента, який є нашим політичним лідером. Багатьом групам впливу, які прагнуть отримати доступ до фінансових потоків, вигідно, щоб так виглядало. Але це неправда".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-