Посольство США у День Соборності закликає РФ поважати суверенітет України

Посольство США у День Соборності закликає РФ поважати суверенітет України

Відео
Укрінформ
Посольство США в Україні у День Соборності закликало Росію поважати суверенітет та територіальну цілісність нашої держави в межах її міжнародно визнаних кордонів, включно з Кримом та Донбасом.

Про це йдеться у повідомленні американської дипустанови у Twitter.

"У #ДеньСоборності України ми закликаємо Росію поважати суверенітет та територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включно з Кримом та Донбасом, а також її територіальними водами", - йдеться у повідомленні.

У своєму у відеозверенні з нагоди Дня Соборності тимчасова повірена у справах США в Україні Крістина Квін, зокрема, наголосила: "Сьогодні разом з українцями ми відзначаємо День Соборності України. Єдність українців, їхні ентузіазм та відданість в історичні часи, включаючи часи криз, надихають мене та інших людей по всьому світу".

Вона відзначила, що під час Євромайдану та Революції гідності українці зі сходу та заходу, півночі й півдня стояли пліч-о-пліч та захищали європейське майбутнє України.

"Українці продемонстрували єдність у своєму прагненні процвітаючої демократичної та вільної України у відповідь на російську агресію. Ми приєднуємося до народу України та закликаємо Росію поважати суверенітет та територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включно з Кримом та Донбасом, а також її територіальними водами. Сполучені Штати підтримують народ України у День соборності та щодня", - запевнила дипломатка.

Як повідомляв раніше Укрінформ, Представництво Європейського Союзу в Україні також привітало українців із Днем Соборності та вкотре заявило про підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності нашої держави.

Читайте також: Представництво ЄС привітало українців із Днем Соборності

У середу, 22 січня, у день проголошення в 1919 році Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, відзначається День Соборності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-