Рада підтримала законопроєкт про розвідку

Рада підтримала законопроєкт про розвідку

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила у першому читанні доопрацьований законопроєкт "Про розвідку України" (№ 2412-д).

Відповідне рішення підтримали 233 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Законопроєкт спрямовано на вдосконалення правових та організаційних засад функціонування розвідки, діяльності розвідувальних органів України та інших суб’єктів розвідувального співтовариства, підвищення ефективності їхньої взаємодії, а також забезпечення соціального та правового захисту співробітників розвідувальних органів і осіб, залучених до конфіденційного співробітництва з цими органами. Він має замінити чинний нині закон «Про розвідувальні органи України».

Читайте також: Зміни до закону про Службу зовнішньої розвідки пройшли перше читання в Раді

Заступник голови Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла, презентуючи доопрацьований законопроєкт, пояснила, що в оновленій редакції визначено термін "розвідка", конкретизовано правовий статус і сферу відповідальності Служби зовнішньої розвідки, враховано зауваження експертів і виключено з переліку розвідувальних органів Службу безпеки України. Натомість з метою координації діяльності та попередження міжвідомчих конфліктів СБУ пропонується визначити як суб'єкт розвідувального співтовариства.

Водночас передбачається посилення парламентського контролю за сферою розвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-