Канада привітала обмін полоненими

Канада привітала обмін полоненими

Укрінформ
Канада вітає обмін полоненими між Україною й так званими “ЛНР/ДНР”.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці МЗС Канади у мережі Тwitter.

“Канада вітає звільнення українських затриманих з контрольованого Росією Донбасу, відповідно до досягнутих раніше у Парижі домовленостей”, - зазначили у МЗС.

У відомстві додали, що Канада “рішуче підтримує народ України у захисті його суверенітету й територіальної цілісності”.

Як повідомляв Укрінформ, 29 грудня на КПВВ "Майорське" відбувся обмін утримуваними особами, з ОРДЛО на підконтрольну Україні територію повернулися 76 бранців.

9 грудня у Парижі лідери Франції, Німеччина, Росії та України на нормандському саміті, зокрема, вирішили, що сторони вживатимуть заходи до заохочення Тристоронньої контактної групи сприяти звільненню та обміну утримуваних осіб, пов’язаних з конфліктом, до кінця року на основі принципу "всіх на всіх", починаючи з "усіх встановлених на всіх встановлених", при розумінні, що міжнародним організаціям, включно з Міжнародним комітетом Червоного Хреста (МКЧХ) буде надано повний і безумовний допуск до всіх утримуваних осіб.

Читайте також: Лікарі у Феофанії розповіли про стан звільнених бранців

23 грудня під час відеоконференції Тристоронньої контактної групи досягнуто домовленості щодо взаємного звільнення утримуваних осіб до кінця року, як це передбачено підсумками саміту лідерів країн "нормандського формату" в Парижі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-