Пристайко назвав головне завдання дипломатів

Пристайко назвав головне завдання дипломатів

Укрінформ
Міністр закордонних справ Вадим Пристайко наголосив, що роботу дипломатів важко вимірювати конкретними величинам, але вона є невід’ємною складовою більшості здобутків держави.

Про це він сказав в інтерв’ю Укрінформу.

«На відміну від багатьох моїх колег мені часто важко чимось похвалитись: у нас немає побудованих кілометрів доріг, або надоїв, або збільшення оборотів у, скажімо, портах. Утім, більшість нашої роботи в принципі зав’язана на всі сектори нашої економіки», - зауважив міністр.

За словами Пристайка, перемоги він уявляє собі як «фундамент з цеглинками», такими як, наприклад, виграний суд, коли рішення прийняте проти агресора на користь України, або звільнення людей, підписання контракту після переговорів, залучення нового інвестора або забезпечення України газом.

«Ми це не приписуємо собі перемоги, але, здається, без дипломатії, вони були б неможливими», - сказав він.

Читайте також: Дипломати стоять перед найскладнішим викликом в сучасній історії України — Пристайко

Щодо власних професійних поразок, то Пристайко «радить взяти список» у його ворогів. Серйозно ж каже про те, що найбільшою персональною поразкою вважає те, що дуже мало часу може проводити з родиною, з дітьми.

Глава МЗС також зазначив, що за 30 років Незалежності МЗС виросло в серйозний масштабний механізм - 126 установ, 94 посольства. Завдання, яке керівництво відомства ставить наразі перед своїми підлеглими, - прагматизація і економізація зовнішньої діяльності.

«Кожний наш політичний контакт, кожний візит, кожний підписаний документ або проведена конференція мають підпорядковуватися одному чіткому баченню - досягнення результатів. Ми маємо, як і кожне міністерство, виробляти певний продукт. Нашим продуктом є не просто загальне розширення, поглиблення і прискорення. Нашою задачею є чіткий вихід на підписані контракти, на забезпечення інвестиційних проектів, на розширення експорту та захоплення чергових ринків», - пояснив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-