Україна 17 грудня вимагатиме розширення мандату ОБСЄ на Донбасі – Пристайко

Україна 17 грудня вимагатиме розширення мандату ОБСЄ на Донбасі – Пристайко

Укрінформ
Міністерство закордонних справ доручило Місії України в ОБСЄ під час засідання постпредів у Відні 17 грудня порушити питання цілодобового спостереження Спеціальної моніторингової місії за дотриманням перемир’я на Донбасі.

Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в ефірі програми "Право на владу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наступного вівторка буде засідання постійних представників ОБСЄ у Відні, і наш постійний представник отримав вказівку порушити питання про те, про що домовилися лідери ("нормандської четвірки" - ред.). Ми хочемо, щоб місія розширила свій мандат і була здатна верифікувати і відслідковувати, яким чином відбувається припинення вогню, про яке домовилися лідери", - сказав Пристайко.  

Читайте також: Українська сторона просить ОБСЄ не допускати окупантів у пов’язках “СЦКК” у Станицю

Другим питанням, яке має бути порушене на цьому засіданні, має стати те, яким чином спостерігачі СММ виходять на українсько-російський кордон і чи зможуть вони там залишатися, зазначив міністр.

Читайте також: Українська сторона визначилася з новими ділянками розведення на Донбасі – Пристайко

Він запевнив, що 17 грудня Місія України в ОБСЄ донесе наші вимоги, підкріплені рішенням чотирьох лідерів до всіх 56 країн-членів ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-