Росія блокує в ОБСЄ будь-яку заяву щодо України — США

Росія блокує в ОБСЄ будь-яку заяву щодо України — США

Укрінформ
Росія блокує будь-які спроби держав-учасниць ОБСЄ зробити заяву Ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі щодо російської агресії, яка триває проти України.

Про це заявив очільник місії США при ОБСЄ посол Джеймс Гілмор під час прес-конференції у п’ятницю за результатами 26-го засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ у Братиславі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати серйозно занепокоєні щодо невиконання деякими державами своїх зобов'язань у рамках ОБСЄ. По суті, є лише одна держава – Росія – яка несе головну відповідальність за неспроможність просунутися у виконанні положень Гельсінкського заключного акта та Паризької хартії", - заявив посол.

Читайте також: Чорногорія в ОБСЄ закликала Росію вивести війська з України

Американський дипломат зазначив, що Росія не виконує положення Гельсінкського акту, яким по суті було закладено основи ОБСЄ. І прикладами, проявом цього є агресія проти України, Грузії, порушення прав людини тощо. Власне, це проявляється і в блокуванні заяви по Україні, оскільки Росія користується принципом консенсусу в Організації і не дає іншим учасникам висловитися і засудити порушення міжнародного порядку.

"І ми це спостерігаємо щороку тут, на Раді міністрів ОБСЄ. Росія блокує будь-які спроби інших держав-учасниць зробити заяву щодо України. Так само Росія блокує будь-які зусилля ОБСЄ щодо створення українсько-російської спостережної місії на кордоні, яка б запобігла незаконному перевезенню боєприпасів чи незаконній контрабанді через кордон", - заявив голова місії США при ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-