“Нормандський саміт” триватиме три години: у Берліні оприлюднили розклад

“Нормандський саміт” триватиме три години: у Берліні оприлюднили розклад

Укрінформ
Зустріч лідерів "Нормандської четвірки" розпочнеться у Парижі 9 грудня о 16 годині за місцевим часом (17 год. за Києвом).

Про це в п`ятницю на брифінгу повідомила представниця уряду ФРН Ульріке Деммер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Робоче засідання в чотиристоронньому форматі має розпочатися о 16.00 (за Парижем - ред.). Спільна конференція запланована на 19.00", - сказала Деммер.

Вона зазначила, що перед засіданням "Нормандської четвірки" канцлер ФРН Ангела Меркель проведе двосторонні зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським і російським лідером Володимиром Путіним.

Читайте також: У Держдепі США сказали, чого чекають від “нормандського саміту”

«О 15.00 (за паризьким часом - ред.) канцлер проведе коротку двосторонню зустріч сам на сам із президентом Путіним. О 15.30 – з Президентом Зеленським», - сказала представниця німецького уряду.

За її словами, у Берліні сподіваються, що результатом першого за 3 роки саміту стане "новий імпульс у мирному процесі та погодження нових кроків".

Деммер зазначила, що з жовтня 2016 року, коли відбувся попередній саміт, не вдалося просунутися в питанні мирного процесу. Але в 2019 році "з'явилася нова динаміка" та вдалося зробити конкретні кроки, зауважила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-