Комітет ВР підтримав призначення Ясько на колишню посаду Яременка

Комітет ВР підтримав призначення Ясько на колишню посаду Яременка

Оновлено
Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту підтримав проєкт постанови щодо звільнення депутата Богдана Яременка з посади голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва та призначення на неї депутатки Єлизавети Ясько.

Відповідне рішення Регламентний комітет ухвалив на засіданні 4 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проєктом нашого рішення пропонується рекомендувати парламенту відкликати Яременка з посади голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва за його власною заявою, а також підтримати пропозицію депутатської фракції партії "Слуга народу" щодо обрання на цю посаду народного депутата Ясько", - зазначив голова комітету Сергій Кальченко.

Як повідомляв Укрінформ, фракція "Слуга народу" на своєму засіданні 2 грудня підтримала кандидатуру голови постійної делегації в ПАРЄ Єлизавети Ясько на посаду очільника Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Читайте також: Ясько очолюватиме і делегацію у ПАРЄ, і “міжнародний” комітет – Арахамія

Раніше на посаді голови "міжнародного" комітету перебував Богдан Яременко. Один з інтернет-ресурсів оприлюднив фото із сесійної зали парламенту, на якому він переписується із користувачами "Сеть знакомств..." та "Loveeto". У листуванні йшлося про надання інтимних послуг за гроші.

Після цього Яременко написав у Facebook, що листування сфабриковане спеціально для журналістів, але згодом видалив цей пост і розмістив вибачення.

Читайте також: Хто замість Яременка: фракція "Слуга народу" визначилася з кандидатурою

1 листопада фракції "Голос", "Батьківщина", "Європейська солідарність" і ОПЗЖ закликали керівництво Ради порушити питання щодо доцільності перебування Богдана Яременка на посаді голови комітету. Цього ж дня Яременко написав заяву про складення повноважень голови комітету.

За регламентом, у разі відкликання голови комітету, нового кандидата на цю посаду пропонує фракція, за чиєю квотою був обраний попередній очільник комітету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-