Порошенко застеріг українську делегацію від двосторонньої зустрічі з Путіним у Парижі

Порошенко застеріг українську делегацію від двосторонньої зустрічі з Путіним у Парижі

Укрінформ
Українська делегація на зустрічі "нормандської четвірки" має відстоювати позиції збереження унітарності нашої держави та вимагати виконання Росією безпекового компоненту перед політичним.

Про це з трибуни парламенту заявив у вівторок лідер партії "Європейська солідарність", експрезидент України Петро Порошенко, повідомляє пресслужба політсила.

"Ми маємо чітко прийняти дорожню карту щодо імплементації мінського процесу, де безпековий компонент включно з виведенням військ, виведенням російської техніки та артилерії передує політичному компоненту", – зазначив Порошенко.

Читайте також: Зеленський запевняє, що на “нормандській зустрічі” зради не буде

Він також застеріг українську делегацію від двосторонніх переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним, під час яких Україна буде позбавлена підтримки європейських партнерів. Кремль, який намагається вислизнути з-під дії санкцій, буде просувати ідею двосторонніх перегорів України з бойовиками, що є неприпустимим, переконаний Порошенко.

"Жодних компромісів щодо унітарності держави. Жодних переговорів з бойовиками. Бо їхній "мишачий король" розташований у Кремлі. І з ним треба вести переговори. Україна має бути захищена позицією наших союзників. Переговори мають бути проведені спільно", – наголосив експрезидент.

Порошенко сказав, що всі прагнуть миру і бажають успіху українській делегації. При цьому український парламент має бути потужним запобіжником, щоб ніхто не перетнув червоні лінії під час переговорів у нормандському форматі.

Читайте також: Зеленський скликає РНБО перед “нормандською зустріччю” - Аваков

Як повідомляв Укрінформ, зустріч у форматі "нормандської четвірки" має відбутися 9 грудня в Парижі. У зустрічі візьмуть участь лідери чотирьох країн: України, Росії, Франції та Німеччини. Це буде перша зустріч Володимира Зеленського і Володимира Путіна.

Ключове питання на порядку денному — розв'язання конфлікту на Донбасі.

Востаннє така зустріч на рівні лідерів держав відбулася 19 жовтня 2016 року в Берліні. Її учасники визнали, що жодного прориву в урегулюванні конфлікту на Донбасі тоді не вдалося досягнути.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-