Крок на шляху до ЄС — Кулеба про дозвіл на переробку батарейок

Крок на шляху до ЄС — Кулеба про дозвіл на переробку батарейок

Укрінформ
Україна відправить 20 тонн батарейок на переробку у Румунію.

Про це у Twitter написав віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба.

"Батарейки здалися. Організація "Батарейки, здавайтеся" вперше в Україні отримала дозвіл на переробку батарейок у ЄС! 20 тонн поїдуть до Румунії. Реформа системи відходів за європейськими стандартами — це крок на шляху до ЄС", - уточнив він.

Як раніше повідомлялося, український громадський рух "Батарейки, здавайтеся" отримав дозвіл на переробку перших 20 тонн батарейок на заводі GreenWEEE в Румунії.

З 2016 року рух "Батарейки, здавайтеся" спільно з представниками громадськості та бізнесу (GP, Varta, Watsons, Епіцентр та інші), добиваються втілення реформи за європейським зразком — модель розширеної відповідальності виробника (щоб за переробку батарейок почали платити їх виробники з доходів із продажів).

Читайте також: Питання дня: чи є життя без пластикових пакетів і смердючих сміттєзвалищ?

У 2018 році в цьому напрямку був зроблений прорив — укладено партнерство про переробку українських батарейок із заводами Redux в Німеччині та Recupyl в Польщі.

Також активісти добилися, що дві торговельні мережі — Епіцентр та Ватсонс - заявили про оплату переробки у Європі перших 55 тонн батарейок, які будуть зібрані в рамках цих мереж. Наприкінці 2019 року планується відправити 40 тонн батарейок з України на переробку за кордон.

На сьогодні рух "Батарейки, здавайтеся" уже підтримують 786 фізичних осіб та 33 компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-