"Євросолідарність" вимагає створити ТСК через втручання Банкової в роботу правоохоронців

Укрінформ
Депутатська фракція партії "Євросолідарність" розіслала керівникам усіх фракцій листи із закликом надати свої кандидатури до ТСК щодо розслідування фактів втручання Офісу Президента в роботу правоохоронних органів.

Про це заявив співголова фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов під час брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

""Європейська солідарність" вимагає створення у Верховній Раді України Тимчасової слідчої комісії із розслідування фактів незаконного втручання Офісу Президента в роботу правоохоронних органів. Відповідні листи (із закликом надати свої кандидатури до ТСК - ред) сьогодні були офіційно розіслані керівництву всіх парламентських фракцій, груп, а також позафракційним народним депутатам", - сказав Герасимов.

Читайте також: У "Євросолідарності" назвали справу проти Федини політичним переслідуванням

Водночас на запитання кореспондента Укрінформу, він уточнив, що "Європейська солідарність" планує зареєструвати відповідний проєкт постанови щодо створення цієї ТСК наприкінці цього тижня чи на початку наступного і вимагати її ухвалення у сесійній залі парламенту.

Як повідомлялося, в Telegram-каналі "Трубу прорвало" було оприлюднено записи з розмовами директора Державного бюро розслідувань Романа Труби в його кабінеті, які свідчать, що всі резонансні справи в Україні контролюються керівником Офісу Президента.

Пізніше сам Труба назвав фейком оприлюднені аудіозаписи з його кабінету.

22 листопада партія “Європейська Солідарність” заявила про вимогу створити у Верховній Раді Тимчасову слідчу комісії із розслідування фактів "незаконного втручання Офісу Президента в роботу правоохоронних органів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-