Порошенко зустрівся з віцепрем'єром Канади

Порошенко зустрівся з віцепрем'єром Канади

Оновлено
Укрінформ
П'ятий Президент України Петро Порошенко провів зустріч із новопризначеним віцепрем'єр-міністром Канади, де він зараз перебуває, Христею Фріланд.

Про це Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook.

"Щасливий зустрітися в найбільш українській провінції Канади — Альберті — з найбільшим другом нашої країни Христею Фріланд. Дуже тепла розмова", - написав Порошенко.

Як повідомляє пресслужба партії "Європейська солідарність", Фріланд підкреслила важливі кроки для збереження та зміцнення незалежності України, здійснені за час президентства Порошенка.

«Ми всі, українці цілого світу, цілий світ вдячний Вам і не забуде те, що Ви зробили для захисту українського суверенітету. Великий Іван Франко писав про великий момент, до якого кожен з нас мусить бути готовим. І Ви були готові до цього великого моменту. Історія могла би бути зовсім інакшою», – відзначила Фріланд тверду позицію президента Порошенка у протистоянні України російській агресії.

«Я хочу також подякувати вам, що ви захистили і здобули незалежність для нашої церкви з Томосом про автокефалію. Це дійсно історичний момент, і Ви грали ключову роль у тому. А також наш єпископ Едмонтонський Іларіон», – підкреслила віцепрем'єр-міністр Канади.

Читайте також: Трюдо змістив Фріланд з посади глави МЗС Канади

Вона також підкреслила важливу роль Порошенка у забезпеченні демократичних, прозорих виборів в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Христю Фріланд, ексміністра закордонних справ Канади, було призначено віцепрем’єр-міністром і міністром міжурядових відносин Канади. У середу, 21 листопада, Христя Фріланд стала десятим віцепрем’єр-міністром Канади і першим – українського походження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-