Загороднюк: Важливо, що народ та уряд США - з Україною в боротьбі проти Росії

Загороднюк: Важливо, що народ та уряд США - з Україною в боротьбі проти Росії

Укрінформ
Україна відчуває незмінну підтримку США, незважаючи на ситуацію з розслідуванням щодо імпічменту. 

Про це в інтерв’ю канадському телеканалу CTV News розповів міністр оборони України Андрій Загороднюк, передає кореспондент Укрінформу.

“Україна має справу з багатьма людьми з Держдепу, Пентагону тощо - й усі  говорять, що цю ситуацію жодним чином не варто розглядати як ознаку зміни політики. Для нас дуже важливо, що американський народ та уряд - з нами у боротьбі проти Росії”, - відповів Загороднюк на запитання про вплив розслідування щодо імпічменту в США на міждержавні відносини.

Читайте також: Загороднюк обговорив із канадським колегою оборонну співпрацю

Міністр наголосив, що підтримка США ґрунтується на спільних з Україною цінностях, які не зазнали змін.

“Ідеться про цінності вільного світу, верховенство права й територіальну цілісність, які залишилися незмінними. Ми спілкуємося із сенаторами, дипломатами, військовими - й усі вони стверджують, що підтримка ґрунтується на цінностях та не може змінитися за короткий час. Загальна політика не зазнала змін, ми абсолютно впевнені щодо цього”, - зауважив Загороднюк.

Водночас він визнав, що Україна воліла б “не бути у світлі софітів цих новин”.

Читайте також: Процес імпічменту не змінив ставлення США до України - представник Держдепу

Як повідомляв Укрінформ, у нижній палаті Конгресу США на рівні профільних комітетів проходять публічні слухання у справі розслідування щодо імпічменту Дональда Трампа. Палата представників має сформулювати звинувачення щодо імпічменту і проголосувати за них. Очікується, що цей процес триватиме до Різдва. Далі справу буде передано на розгляд Сенату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-