ЄС сподівається, що

ЄС сподівається, що "нормандська зустріч" стане кроком до миру на Донбасі

Заява
Укрінформ
У Євросоюзі сподіваються, що зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" стане важливим кроком у мирному врегулюванні конфлікту на Донбасі при повному дотриманні суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України.

Про це йдеться у заяві Європейського Союзу, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ 21 листопада у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми вітаємо оголошення дати чергової зустрічі лідерів держав у межах "нормандського формату". Ми сподіваємося, що ця зустріч матиме результатом конкретні заходи, спрямовані на припинення насильства та полегшення страждань мирних жителів, і, таким чином, може стати важливим кроком у мирному врегулюванні конфлікту при повному дотриманні суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України", - йдеться у зверненні.

Читайте також: Політв’язні, перемир’я, кордон і вибори: Зеленський назвав основні "нормандські" теми

Як зазначили в ЄС, це можливо лише "за наявності сильної політичної волі в обох сторін".

"У цьому зв'язку ми вдячні українському керівництву за його непохитну відданість мирному врегулюванню конфлікту і закликаємо Росію діяти так само", - зазначається у заяві.

Читайте також: Нормандський саміт “розморозить” ситуацію щодо Донбасу — Разумков

Водночас, у Євросоюзі привітали прогрес на трьох ділянках розведення сил та засобів на Донбасі, а також будівництво моста біля Станиці Луганської.

Як повідомляв Укрінформ, саміт за участю лідерів України, Франції, Німеччини та Росії (так званої Нормандської четвірки) запланований на 9 грудня в Парижі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-