Маас закликав Росію виконати свою частину

Маас закликав Росію виконати свою частину "Мінська"

Укрінформ
Федеральний міністр закордонних справ Німеччини Гайко Макс закликав Росію виконати свої зобов’язання в рамках Мінських домовленостей задля досягнення миру на сході України.

Про це Маас заявив на спільній пресконференції з українським колегою Вадимом Пристайком у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Донбасі за час війни загинуло понад 13 тисяч людей. Ми маємо закінчити це. Надто довго це є реальністю в Україні. Ми маємо гарну нагоду, можливо, найкращу за довгий час, у цьому сенсі щось змінити... Важливі кроки зроблені, у Станиці Луганській, Золотому і Петрівському відведено війська, будується міст... Люди повинні мати більше точок перетину лінії зіткнення, більшу безпеку, щоб відбудувати важливу інфраструктуру. З нашого погляду, зараз черга за Росією", - сказав Маас.

У цьому сенсі він зауважив, що досягнуті на перемовинах домовленості мають вимірюватися результатами і діями.

За словами Мааса, питання закону про особливий статус ОРДЛО, підготовки місцевих виборів і злочинів, які були скоєні за роки війни на непідконтрольній Україні території Донбасу - лише частина з тих великих питань, які потребують вирішення.

"Тому Німеччина разом з Францією буде продовжувати робити свій внесок задля того, щоб, врешті-решт, мир прийшов на схід України. Ми це робимо не як нейтральні посередники, ми обстоюємо інтереси Європи і принципи європейського мирного порядку, і тому ми стоїмо і за територіальну цілісність України", - наголосив Маас.

Читайте також: Пристайко очікує від "нормандської зустрічі" реального прогресу

Як повідомлялося, саміт за участю лідерів України, Франції, Німеччини та Росії (так званої нормандської четвірки) запланований на 9 грудня в Парижі.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що має намір на цій зустрічі порушити питання про конкретні терміни деокупації Донбасу, повернення заручників, вирішення безпекової ситуації та місцеві вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-