Пресмарафон Зеленського був

Пресмарафон Зеленського був "сильним ходом" — аналітик Chatham House

Укрінформ
Аналітик, керівник Українського форуму в Chatham House Орися Луцевич вважає, що пресмарафон, проведений Президентом Володимиром Зеленським у четвер, був "сильним ходом", що викликав позитивний відгук на Заході.

Про це Луцевич сказала кореспонденту Укрінформу на щорічній зустрічі з питань безпеки The Riga Conference, що проходила 11-12 жовтня.

"На Заході було багато публікацій після цієї пресконференції. І в цілому, цей захід на Заході було сприйнято позитивно. Я також думаю, що це був сильний хід", - сказала Луцевич.

На її думку, це було "щонайменше, цікаво, особливо в окремих фрагментах, оскільки не впевнена, що можна продуктивно відповісти на 500 запитань".

Аналітик Chatham House також вважає, що проведення пресмарафону було в деякому сенсі кроком назад після заяв керівника Офісу Президента Андрія Богдана, що "не потрібні посередники у вигляді журналістів".

Читайте також: Пресмарафон підвищить рейтинг Зеленського - Бекешкіна

Як відомо, у четвер, 10 жовтня, відбувся пресмарафон Президента України Володимира Зеленського. Під час заходу Президент відповів на запитання майже 300 журналістів - як українських, так і іноземних ЗМІ. Серед тем, які цікавили журналістів, - "нормандський формат", розведення військ, Крим, "формула Штайнмаєра", ПриватБанк, Трамп-Байден, ринок землі, ситуація всередині партії "Слуга народу", вибори в Києві, опалювальний сезон тощо.

Зеленський вперше з моменту обрання на посаду Президента поспілкувався з пресою. Для нового формату вибрано новий столичний заклад - Kyiv Food Market, який цього дня частково було закрито для відвідувачів.

The Riga Conference - щорічна конференція з безпеки за участю провідних політиків та аналітиків євроатлантичної спільноти, що традиційно проводиться в столиці Латвії наприкінці вересня - початку жовтня.

Орися Луцевич - науковий співробітник і керівник Українського форуму в Chatham House.

Chatham House (Лондон), відомий також як Королівський інститут міжнародних відносин - британський аналітичний центр у сфері міжнародних відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-