Зовнішньополітичні команди МЗС і Банкової врівноважують одна одну — Пристайко

Зовнішньополітичні команди МЗС і Банкової врівноважують одна одну — Пристайко

Укрінформ
Міністерство закордонних справ тісно співпрацює із Офісом Президента України, а зовнішньополітичні команди обох владних структур врівноважують одна одну.

Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в інтерв'ю Укрінформу

"З питань зовнішньої політики завжди працювало два треки – нормандський, який очолював радник президента або заступник голови АПУ, останніми роками це був Костянтин Єлісєєв, і мінський, якому МЗС активно допомагало і підтримувало діяльність усіх чотирьох груп. Зараз нічого нового у цьому сенсі не відбувається — є люди, які продовжують працювати по цих двох треках", - сказав Пристайко.

Він зауважив, що суспільству хотілося б публічності кожного кроку, але успіх зовнішньополітичних переговорів якраз і криється в непублічності.

Коментуючи адресоване і до Президента Зеленського під час пресмарафону запитання, що за кількістю "зав’язаних" на помічника Президента Андрія Єрмака зовнішньополітичних питань складається враження, що він "тіньовий" міністр закордонних справ, Пристайко зазначив, що "якщо комусь подобається так вважати, будь ласка!".

Глава МЗС пояснив, що в силу специфіки нашої держави, в якій є і Кабінет міністрів, і активно діючий Президент, люди, які працюють в адміністрації глави держави, завжди беруть активну участь у багатьох процесах, і не тільки в дипломатії, а й в економіці та інших сферах.

"Ми з Андрієм Єрмаком працюємо активно і щільно, і я, в принципі, не бачу тут особливої проблеми. Не факт, що ми у всьому погоджуємося, бо ми різні люди. Ми практично щодня спілкуємося з Президентом і маємо змогу донести йому свої точки зору, бо саме він має прийняти остаточне рішення – це його відповідальність і це його карма, він мусить це робити.

Мені здається, що обидві команди врівноважують одна одну", - зазначив Пристайко.

Читайте також: Зеленський пояснив, чому його помічник зустрічався в Мадриді з адвокатом Трампа

Водночас він визнав, що є зовнішньополітичні питання, в яких більш ефективний Андрій Єрмак.

"Наприклад, у переговорах про обмін задіяні багато людей, зокрема, Валерія Лутковська, яка очолює гуманітарну підгрупу, ТКГ, омбудсмен Людмила Денісова, представники СБУ, які працюють над списками. Але цю роботу координував Андрій Єрмак, і той результат, якого ми досягли, - це, зокрема, його заслуга. Наразі він працює над наступним обміном. Я йому допомагаю, чим можу, і насправді не бачу тут жодного протиріччя", - резюмував глава МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-