Інтеграція України в НАТО стосується реформ в усьому уряді - глава представництва Альянсу

Інтеграція України в НАТО стосується реформ в усьому уряді - глава представництва Альянсу

Укрінформ
Євроатлантична інтеграція України стосується реформ, які відбуваються в усьому уряді, а не лише в секторі безпеки й оборони.

На цьому наголосив голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков на брифінгу "Євроатлантична інтеграція у вимірі взаємодії парламенту та уряду", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Євроатлантична інтеграція стосується не лише трансформації Міністерства оборони та Збройних Сил України. Це також не стосується виключно імплементації стандартів НАТО у ширшому секторі безпеки та оборони. Перш за все, це стосується реформ, які відбуваються в усьому уряді, це реформи, які є загальними, структурними та невідворотними", - сказав Вінніков.

Читайте також: Цей рік буде вирішальним для України - глава представництва НАТО

Він зауважив, що ці реформи спрямовані на побудову більш стійких демократичних інституцій та інноваційної ринкової економіки, ствердження верховенства права.

Голова представництва НАТО підкреслив, що нині в України є вікно можливостей, аби робити подальші кроки на шляху до євроатлантичної реформи.

"Зокрема, ми хотіли б заохотити Україну до інтенсифікації зусиль для імплементації рамкового закону про основи національної безпеки шляхом запровадження вторинного і підтримуючого законодавства. Це включає реформістські закони про парламентський нагляд, про СБУ, про діяльність спеціальних розвідувальних служб, про державну таємницю, а також законодавство у сфері оборонно-промислового комплексу та оборонних закупівель", - зазначив Вінніков.

Читайте також: Представництво НАТО в Україні підтримує зусилля, спрямовані на виконання "Мінська"

Він додав, що Міноборони потребуватиме парламентської підтримки у реформуванні системи управління та контролю, сержантсько-старшинського корпусу та системи планування у сфері оборони.

"Наразі існує повний порядок денний щодо євроатлантичних реформ, і ефективна координація між урядом та парламентом буде життєво важливою для імплементації цього порядку денного... НАТО залишається вірним у підтримці України на цьому шляху", - підсумував Вінніков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-