Зеленський заявив, що не хоче й не буде втручатися у вибори президента США

Зеленський заявив, що не хоче й не буде втручатися у вибори президента США

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський розраховує на те, що президент Сполучених Штатів Америки відвідає Україну з офіційним візитом за його каденції.
Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів у рамках пресмарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми повинні укріплювати відносини із США. Яким чином? У нас була зустріч протягом однієї години із ключовими людьми із Білого дому, ми чекаємо на офіційний візит до Сполучених Штатів. Зі свого боку працюємо над тим, щоб відбувся офіційний візит упродовж моєї каденції, не знаю коли, Президента США до України. Для нас це іміджево дуже важливо, це і важливий сигнал для наших партнерів, що Сполучені Штати підтримують стратегію, і в цілому підтримують політику України”, - сказав Зеленський.

Глава держави зазначив, що представники його команди ведуть постійно діалог із представниками американської влади щодо різних питань, і це природно. Він закликав журналістів не розповсюджувати фейки про якісь зустрічі Президента України із якимись конгресменами, яких насправді не було. Зеленський визнав, що нині в мережі є чимало неправдивої інформації.

Водночас на прохання представників ЗМІ він прокоментував інформацію щодо його можливої ролі в історії з Дональдом Трампом. “Я не хочу втручатися у вибори незалежної країни під назвою Сполучені Штати Америки. І я не буду це робити”, - сказав Зеленський та порадив американцям обирати свого президента самим: ”Обирайте свого президента самі. А ми, якщо можна, то ви теж не впливаєте і не будете надалі впливати на вибори в незалежній Україні”.

Зеленський водночас зазначив, що розраховує на підтримку Президента США Дональна Трампа України у багатьох питаннях. “Те, що відбувається у внутрішній політиці, я не хочу цього коментувати. У міжнародних відносинах я не бачу змін (ставлення США - ред.), - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Шантажу з боку Трампа не було, я хотів "затягнути" його в Україну

Як раніше повідомляло агентство, Президент України Володимир Зеленський у Нью-Йорку під час 74 сесії Генеральної асамблеї ООН зустрівся з президентом США Дональдом Трампом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-