Європейський експерт пояснила, чому капітуляція України - найгірший сценарій для Заходу

Європейський експерт пояснила, чому капітуляція України - найгірший сценарій для Заходу

Укрінформ
Захід має сталу політику стосовно агресії РФ проти України, яка грунтується на цінностях і інтересах, тож будь-які спроби західних країн тим чи іншим чином підштовхувати Київ до капітуляції перед РФ означали б капітуляцію самого Заходу.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловила провідний експерт Центру європейської політики (EPC) Аманда Пол.

«Переконана, що Президент Зеленський не має жодного наміру капітулювати. Оскільки ми всі знаємо, що могло б статися після цього. Такий результат, досягнутий Росією, розв’язав би їй руки, став би відмашкою для «зеленого прапора» - робіть все що завгодно й там, де заманеться. У цій ситуації Заходу варто пам’ятати, що справа не обмежується лише Україною. Такий сценарій означав би капітуляцію і Заходу. Тому що західні країни, в такому разі, були б змушені відмовитися від власних попередніх зобов’язань щодо України, від підтримки її територіальної цілісності та суверенітету», - зазначила Пол.

Читайте також: Захід не покращуватиме відносини з Росією за рахунок України – європейський експерт

Експерт зауважила, що за такого розвитку подій країни Заходу постали б перед фактом необхідності змінити ставлення до Російської Федерації під тиском самої Росії. Такий результат, за оцінкою Пол, не принесе жодного позитиву для Заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-