Дубілет розповів про казус з фейковим депутатським зверненням на папері

Дубілет розповів про казус з фейковим депутатським зверненням на папері

Укрінформ
Міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет планує до кінця року перевести документообіг між Верховною Радою та урядом в електронну форму, оскільки виявив, що на адресу Прем’єр-міністра направляють підроблені депутатські звернення.

Про це він написав у Facebook.

“Планую до кінця цього року перевести документообіг між парламентом та Кабміном в електронну форму. Ви навіть не уявляєте, скільки тут ходить паперів через вулицю Грушевського ? Як раз вчора сталася цікава історія, яка ілюструє, що папір — це не лише неефективно, неекологічно тощо. Це ще й небезпечно”, - зазначив Дубілет.

За його словами, на адресу глави уряду надійшло депутатське звернення, але у листі переплутане ім'я та по батькові Прем’єр-міністра. В КМУ вирішили проявити ініціативу, зателефонували помічнику цього парламентарія та порадили виправити помилку і надіслати ще один лист. “І раптом помічник їм каже, що вони не надсилали жодних звернень! Хтось підробив його підпис та надіслав це звернення з надією, що Прем’єр доручить профільному міністру розібратись. Я буду ще обговорювати свій намір з депутатами, але попередньо я бачу план таким”, - зазначив урядовець.

Читайте також: Кабмін запускає тестування системи електронного документообігу IDoc

На його переконання, необхідно зробити так, щоб усі депутатські запити та звернення надсилатися в електронній формі. Скоріше за все з ЕЦП. “ Можливо, варто ці звернення публікувати на сайті для більшої прозорості. Треба налагодити правильний алгоритм всередині Кабміну для якісної обробки таких звернень. Я ж тут новий, але за моїм спостереженням навколо будь-якого депутатського звернення відбувається дуже багато роботи з дуже низьким ККД”, - підкреслив Дубілет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-