Рада обмежила внесення поправок до законопроєктів перед другим читанням

Рада обмежила внесення поправок до законопроєктів перед другим читанням

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до статті 116 Регламенту Верховної Ради України щодо вимог до пропозицій і поправок до законопроєкту, що готується до другого читання".

Його ухвалення підтримали 229 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідно до закону, у новій редакції викладається частина перша статті 116 Регламенту Верховної Ради, в якій визначено, що пропозиції та поправки до законопроєкту, який готується до другого читання, можуть вноситися лише до того тексту законопроєкту (розділів, глав, статей, їх частин, пунктів, речень), який ухвалений за основу.

При цьому головний комітет як виняток може ухвалити рішення про врахування внесених пропозицій і поправок до тих структурних частин законопроєкту, що не були предметом розгляду у першому читанні, якщо про необхідність їх внесення було зазначено у висновках цього головного комітету та експертного підрозділу апарату Ради і оголошено головуючим на пленарному засіданні під час розгляду такого законопроєкту у першому читанні. Такі пропозиції і поправки повинні відповідати предмету правового регулювання законопроєкту.

Закон визначає, що пропозиції і поправки до законопроєкту, який готується до другого читання, вносяться в 14-денний строк після дня ухвалення законопроєкту за основу.

Читайте також: Верховна Рада змінила закон про Регламент

До повторного другого читання законопроєкту пропозиції і поправки вносяться в 10-денний строк після дня попереднього другого читання і лише до тих розділів, глав, статей, їх частин, пунктів, підпунктів, абзаців, речень законопроєкту, що не були ухвалені у другому читанні.

Пропозиції і поправки до законопроєктів, розгляд яких не було завершено Верховною Радою попереднього скликання (частина друга статті 106 цього Регламенту), вносяться в 14-денний строк після дня включення їх до порядку денного першої сесії новообраної Верховної Ради.

Цей закон набуває чинності наступного дня після його опублікування в парламентській газеті "Голос України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-