Лавров назвав

Лавров назвав "формулу Штайнмайера" компромісним рішенням з досягнення миру

Укрінформ
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що альтернативи варіантів для мінських угод немає, а "формула Штайнмайера" є компромісним рішенням з досягнення миру на Донбасі.

Про це передає "Інтерфакс".

"Плану "Б" бути не може. Мінські угоди - це база, на якій все має вибудовуватися. Якщо вже бути конкретним, то "формула Штайнмайєра" - це вже компроміс у порівнянні з початковим текстом мінських угод, схваленим Радою Безпеки ООН. Початковий текст передбачав: спочатку закон про особливий статус і фіксація його в Конституції, а потім проведення виборів", - сказав глава російського МЗС.

Читайте також: Канадська діаспора закликала Зеленського роз’яснити “формулу Штайнмайєра”

Він заявив, що коли велися переговори у нормандському форматі в попередні роки, тодішній президент Петро Порошенко виступав проти послідовного надання особливого статусу для Донбасу і виборів, оскільки не знав, за кого голосуватимуть люди. Тому Штайнмайер запропонував свій план розв'язання проблеми, який зараз відомий як "формула Штайнмайера", і при його реалізації немає ніяких відходів від базових принципів мінських угод.

Читайте також: "Формула Штайнмаєра" забезпечила умови для "нормандського" саміту – МЗС Франції

Лавров також додав, що все це включає амністію, особливий статус, закріплений у Конституції, розведення сил і засобів, повне відновлення економічних зв'язків, зняття блокади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-