Мін’юст проведе аудит державних реєстрів

Мін’юст проведе аудит державних реєстрів

Укрінформ
Міністерство юстиції України проведе аудит державних реєстрів та забезпечить високих рівень безпеки даних.

Про це сказав перший заступник міністра юстиції Євгенів Горовець, інформуючи про цілі Мін’юсту, передбачені Програмою діяльності Кабінету міністрів, повідомляє пресслужба відомства.

Зокрема, Горовець наголосив, що ціллю Мін'юсту №1 він бачить "захист людей від шахрайства щодо майна та від введення в оману щодо юридично важливої інформації".

"Україна повинна створити ефективну інфраструктуру забезпечення взаємної довіри, яка зробить шахрайство невигідним. Для досягнення цієї цілі буде проведено аудит державних реєстрів та забезпечено інтероперабельність і високий рівень безпеки даних", - сказав Горовець.

Читайте також: СБУ викрила “чорних” держреєстраторів, що діяли на Київщині

За його словами, Мін’юст також впровадить "надійну систему державної реєстрації, яка гарантуватиме непорушність прав на нерухомість та бізнес". "Забезпечимо українців доступними нотаріальними послугами, у тому числі за допомогою електронної системи нотаріату та запровадимо можливість проведення окремих реєстраційних дій без втручання людини, що передбачатиме нульові корупційні ризики та миттєвий сервіс", – зазначив Горовець.

Як повідомлялося, уряд 29 вересня схвалив та вніс до Верховної Ради проєкт постанови про Програму діяльності Кабінету міністрів України. Програма дій визначає цілі та пріоритети діяльності уряду протягом наступних п’яти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-