Білорусь закликає долучити США до переговорів щодо Донбасу

Білорусь закликає долучити США до переговорів щодо Донбасу

Укрінформ
Білорусь знову закликала долучити Сполучені Штати Америки до врегулювання ситуації на сході України.

Про це заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей в інтерв'ю, оприлюдненому у вівторок на сайті МЗС Білорусі, коментуючи позицію президента країни Олександра Лукашенка, який раніше закликав США активніше брати участь у розв'язанні українського конфлікту.

"Україна сьогодні опинилася, скажімо так, на перехресті інтересів різних держав, у тому числі і США. Інтерес США тут однозначно присутній. Ми це бачимо з останніх подій, заяв і американських офіційних осіб, і європейських. Європа зацікавлена в тому, щоб врегулювати цю ситуацію. Але якщо ми бачимо, що не виходить у такому форматі, розуміємо, що, напевно, все-таки без Сполучених Штатів Америки це питання не вдасться врегулювати, давайте спробуємо долучити США до цього питання, якщо вони до цього готові, якщо вони готові зробити внесок у врегулювання цього конфлікту. Саме з цього виходив, як я розумію, очільник білоруської держави, вносячи цю пропозицію", - сказав Макей.

Читайте також: Лукашенко: Щоб Україна труни від нас отримувала - тоді я не президент

Він також вказав на неефективність Мінських домовленостей і “нормандського формату” у справі врегулювання конфлікту на сході України. "Ми бачимо, що минув певний час, а ось ця робота в нормандському форматі, Мінські домовленості все-таки дають збій. Значить, десь не до кінця домовилися, щось, можливо, не до кінця передбачили, не підстрахувалися по всіх тих напрямках, за якими в Мінську були досягнуті домовленості", - сказав білоруський міністр.

Як повідомлялося, президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав США посприяти мирному врегулюванню конфлікту на Донбасі.

Раніше долучити США до переговорів щодо Донбасу пропонував Президент України Володимир Зеленський, проте в Кремлі заявили, що поки не готові відповісти на цю ініціативу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-