"Європейська солідарність" пропонує запросити Пристайка і Рябошапку до Ради

Укрінформ
Парламентська фракція "Європейська солідарність" наголошує на необхідності запрошення до ВР міністра закордонних справ Вадима Пристайка та генпрокурора Руслана Рябошапку.

Про це сказала співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко під час засідання Погоджувальної ради в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вважаємо, що важливо ініціювати запрошення до Верховної Ради України міністра закордонних справ Вадима Пристайка для того, щоб з перших вуст почути тактику, бачення не тільки виходу з цієї ситуації, а й мінського формату, нормандського формату. Так само і генерального прокурора Руслана Рябошапку, тому що насправді в суспільстві так само виникає дуже багато запитань, що ж це за реформа відбувається в новій команді, коли ми маємо посилення таке серйозне через законодавство Офісу генерального прокурора і "100% свого генпрокурора", - сказала Геращенко.

Вона пояснила, що ці запрошення варто здійснити в контексті того, що зараз і влада, і опозиція, мають докласти максимум зусиль, щоб не просто зупинити міжнародний скандал, який виник навколо України і США, а й для того, "щоб не залишалося образи в наших партнерів по Європейському союзу, по нормандському формату, для того, щоб владі вдалося зберегти двопартійну підтримку в Сполучених Штатах Америки".

Геращенко також зауважила, що депутатам варто було б поставити запитання генпрокурору Руслану Рябошапці щодо перехідного правосуддя.

"Це тема, до якої має бути причетний парламент в контексті врегулювання війни на Донбасі", - зауважила депутат.

Читайте також: Рада може розглянути проєкт про спецкомісію з питань ветеранів у середу - Разумков

Як повідомлялося, у США впродовж останнього тижня суттєво загострилась політична ситуація через оприлюднення деталей телефонної розмови 25 липня президентів України і США.

Стенограма дзвінка, який Трамп зробив Зеленському 25 липня, свідчить, що він закликав його розслідувати недоведені підозри щодо Джо Байдена та його сина.

У свою чергу Зеленський зазначив: "Оскільки ми здобули абсолютну більшість у нашому парламенті, наступний Генеральний прокурор 100% буде моєю людиною, моїм кандидатом, якого затвердить парламент, і який почне свою роботу у вересні. Він або вона вивчить ситуацію, особливо щодо компанії, яку ви згадали у цьому ключі. Питання розслідування справи насправді є питанням відновлення чесності, тож ми подбаємо про це та працюватимемо над розслідування справи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-