Відставка Волкера матиме негативні наслідки для України – експерт

Відставка Волкера матиме негативні наслідки для України – експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Відставка спецпредставника США на переговорах щодо України Курта Волкера буде втратою для обох сторін, але насамперед — для України.

Так вважає експерт фонду "Наука і політика" Німецького інституту міжнародної політики й безпеки Сюзан Стюарт.

"Будучи, насамперед, питанням внутрішньої політики США — відставка Волкера є лише ще одним показником спроб імпічменту Дональда Трампа, — ця ситуація матиме негативні наслідки для України", - сказала Стюарт у коментарі кореспонденту Укрінформу.

Вона нагадала, що Волкер — один із людей у зовнішньополітичному відомстві США, який найкраще обізнаний із ситуацією в Україні та в українсько-російських відносинах.

Навіть якщо роль спецпредставника у спробах покращити ситуацію на Донбасі дещо зменшилась за останні місяці, його відставка все одно буде втратою для України, так само як і для США, вважає експерт.

Читайте також: Порошенко і Клімкін подякували Волкеру за багаторічну підтримку України

Як повідомив у п'ятницю із посиланням на три джерела американський центральний телеканал CNN, спецпредставник США в переговорах по Україні Курт Волкер, який є послідовним прихильником продовження підтримки України з боку Вашингтона та активним учасником переговорів з представниками країн "Нормандської четвірки", подав у відставку після оприлюднення звіту викривача, де йшлося про приховування Білим домом змісту розмови між Президентом США Дональдом Трампом і Президентом України Володимиром Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-