Поновлення авіасполучення з РФ небезпечне для українців — Криклій

Поновлення авіасполучення з РФ небезпечне для українців — Криклій

Укрінформ
Міністерство інфраструктури не має наміру поновлювати авіасполучення з Російською Федерацією, бо це може бути небезпечним для українців.

Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв’ю Економічній правді.

“Поки що ця країна лишається агресором, ми в стані війни і не хочеться повторень МН17. Це просто небезпечно для українців. Мені здається, треба мати якийсь суїцидальний настрій, щоб запропонувати відновлення цього авіасполучення”, - сказав Криклій, відповідаючи на запитання щодо можливого поновлення авіасполучення з Росією.

Урядовець наголосив, що це стосується не лише безпеки українців, а й геополітичних питань. Криклій зауважив, що в разі поновлення авіасполучення з Росією, Україна дасть “месидж зовнішньому світу, що все добре, все чудово, ніяких проблем у нас з ними немає”. Проте тоді виникнуть інші питання, зокрема навіщо Україна звертається за додатковими санкціями щодо РФ, навіщо хоче продовжувати комунікацію в чотиристоронньому форматі, та щодо Мінських домовленостей.

Читайте також: В Мінінфраструктури хочуть поновити пряме авіасполучення між Україною і Японією

“Тому поки що, враховуючи як вони себе поводять, я думаю, що про пряме авіасполучення з ними не можна говорити взагалі”, - підкреслив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня 2015 року між Україною та Російською Федерацією було офіційно припинено авіасполучення. Таке рішення прийняте у зв'язку з ненаданням Федеральним агентством повітряного транспорту РФ відповіді щодо причин обмеження польотів українським авіакомпаніям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-